Eenvoudig, snel en heel leuk!

Zelf bier brouwen

Lijkt het je leuk om zelf thuis bier te brouwen? Wij helpen je snel en eenvoudig op weg met een Brew Monkey startpakket. Je leert met ons echt bier te brouwen met afgemeten hoeveelheid mout, hop en gist voor ongeveer 4-5 liter bier. De bijgeleverde vergistingsemmer is herbruikbaar, dus als je de smaak te pakken hebt dan bestel je de volgende keer gewoon een los ingrediëntenpakket.

We hebben 5 verschillende soorten pakketten (Basis, Plus, Compleet, Luxe en Premium) voor 5 verschillende bierstijlen (Wit, Weizen,Blond, Tripel en IPA).

Hoe jij je eigen bier kunt brouwen leggen we uit in korte instructiefilmpjes. Bestel je starterspakket in onze shop en ga direct aan de slag! Mocht je ondanks de duidelijke handleiding toch nog vragen hebben, dan geven wij snel support via WhatsApp en Messenger.

Wij hebben 5 soorten startpakketten

voor ieder wat wils

Het starterspakket BASIS bevat een vergistingsemmer met tapkraan en waterslot. Het ingrediëntenpakket bevat mout, hop en gist. Hiermee kan je direct aan de slag.

Het starterspakket PLUS bevat het basispakket plus een hydrometer en maatglas om zelf de status van je vergisting en alcoholpercentage te meten.

Het starterspakket COMPLEET bevat naast het basispakket een hydrometer, maatglas, thermometer, kroonkurkapparaat en 100 kroonkurken.

Het starterspakket LUXE bevat naast alle materialen uit het Compleet pakket ook 15 lege bierflessen. Hiermee kan je dus direct je bier bottelen zodra het is uitvergist.

Het starterspakket PREMIUM is het meest uitgebreide pakket. Je krijgt als extra element een schoonmaakset zodat je materialen en flesjes kan reinigen na gebruik.

Ingredientenpakketten om nog een keer te brouwen

voor kleine of grote brouwers

Wit bier is een bovengistend Belgisch bier dat haar naam dankt aan de kleur van het bier. Het bier is zoetzurig en kruidig van smaak, vaak wordt er koriander en sinaasappelschillen toegevoegd. Het alcoholpercentage ligt tussen de 5 en 6 procent.

Brew Monkey wit

Een Weizen bier is een tarwebier van Zuid-Duitse of Beierse oorsprong. Dit tarwebier wordt gebrouwen volgens hoge gisting. Tarwebieren gebruiken naast gerstemout minstens 55% tarwemout als grondstof. Het alcoholpercentage is doorgaans rond 5%.

Brew Monkey weizen

Blond bieren zijn hoog gistende bieren en zijn goudgeel tot licht amber van kleur. De smaak is over het algemeen soepel en soms fruitig. Doorgaans hebben ze een alcoholpercentage van tussen de 5,5%  en 7%. Ze hebben een licht bittere nasmaak.

Brew Monkey blond

Een Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft doorgaans een relatief hoger alcoholpercentage van 7 tot 9%.

Brew Monkey tripel

Een IPA is een bierstijl in de categorie Pale Ale. Het is een extra hoppig en daardoor vaak ook extra bitter bier. Verder kenmerkt de IPA zich ook door zijn fruitige smaken waardoor de bittere tonen worden genuanceerd. Alcoholpercentage tussen 5% en 7,5%.

Brew Monkey ipa

Aanvullende producten

Dit ingrediëntenpakket bevat afgemeten hoeveelheid mout, hop en gist voor ongeveer 5 liter bier. De meegeleverde handleiding helpt je met het brouwproces.

Deze set bestaat uit nieuwe bierflessen om je zelf gebrouwen bier te bottelen en een kroonkurkapparaat met 100 kroonkurken om ze vervolgens te kunnen sluiten.

Dit reinigingspakket bestaat uit een reinigingsmiddel, ontsmettingsmiddel en een flessenborstel. Hiermee reinig en ontsmet je al je brouwmaterialen.

De tools die in de verschillende pakketten zitten kun je ook los bestellen. Kijk hier voor bijvoorbeeld een hydrometer of kroonkurkapparaat.

Hier vind je verschillende boeken over bierbrouwen zodat je nog meer kennis opdoet over het brouwproces en met nieuwe recepten aan de slag kan.

Brew & Blend giftsets voor hem en haar

Speciaal voor de feestdagen

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2019/11/Dutch-Tea-Maestro-1-700x500.jpg

 

Het beste uit twee werelden, bier & thee!

In samenwerking met Dutch Tea Maestro heeft Brew Monkey een aantal exclusieve pakketten samengesteld.

Thuis bier brouwen, thuis thee blenden, voor hem en voor haar, dat kan met onze giftset Brew & Blend.

Het ideale cadeau voor een bruiloft, om aan je gastheer/gastvrouw met kerst te geven, voor je ouders, voor je liefste zus en zwager of voor je beste kameraad en vrouw.

Dit pakket bestaat uit het Brew Monkey Blond pakket met vergistingsemmer en ingrediënten om direct te starten met bier brouwen. Blenden doe je met het Love pakket met een zwarte thee met bourbon vanille en rozenblaadjes, aardbei & framboos, cacaonibs, peperbessen & chili en rozenknopjes.

Dit pakket bestaat uit het Brew Monkey Tripel pakket met vergistingsemmer en ingrediënten om direct te starten met bier brouwen. Blenden doe je met het Celebrate pakket met een zwarte thee met sinaasappel en de vier smaakmakers zijn; kersenmix, gouden confetti, chai, cacao & karamel.

De basis van dit pakket is Brew & Blend Blond Love. Daarnaast ontvang je een thermometer, hydrometer, maatglas, kroonkurkapparaat en 100 kroonkurken om nog professioneler bier te brouwen. Het Blendpakket bevat als extra's een RVS theezeef, een zilveren bewaarblik en een RVS theezeefje.

De basis van dit pakket is Brew & Blend Tripel Celebrate. Daarnaast ontvang je een thermometer, hydrometer, maatglas, kroonkurkapparaat en 100 kroonkurken om nog professioneler bier te brouwen. Het Blendpakket bevat als extra's een RVS theezeef, een zilveren bewaarblik en een RVS theezeefje.

Check de verschillende startpakketten

In onze brouwshop

Wij hebben een ruim assortiment starterspakketten in onze brouwshop. De bierstijlen waar je uit kan kiezen zijn: Wit, Weizen,Blond en Tripel. 

Je kunt je Basis starterspakket zelf aanvullen met de tools die je nodig hebt of kies voor een uitgebreider starterspakket zoals bijvoorbeeld Compleet of Luxe waar al je benodigdheden in zitten. 

De emmer is herbruikbaar, dus als je de smaak te pakken hebt dan bestel je gewoon een los ingrediëntenpakket met een nieuwe bierstijl.

Wil je meer leren over het brouwproces en meer inspiratie opdoen? Kies dan uit één van de boeken die we hebben geselecteerd.

Zelf bier brouwen

Check de video!

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je bier moet brouwen.

Zelf bier brouwen

Kwalitatieve ingrediënten

Wij leveren kwalitatieve ingrediënten zoals vers geschrote mout dat zorgvuldig wordt verpakt.

Makkelijk besteld, snel geleverd

Wij streven er naar de bestelling zo snel mogelijk te verwerken en binnen 1 werkdag te verzenden.

Eenvoudige handleiding

Wij leggen het brouwproces op eeenvoudige wijze uit in onze handleiding en brouwfilmpjes.

Snelle online support

Kom je er toch niet uit, stel je vraag dan direct en ontvang binnen 24 uur antwoord.

Marcel Flaman

Enorm Trots!

Zowel voor als tijdens het proces heb ik meerdere malen vragen gesteld en daar altijd vele reacties op gehad. Woensdag jl. de eerste beugel opengemaakt en ben tevreden met het resultaat. Ik vind het ook erg leuk dat ik mijn bier op Untappd heb kunnen plaatsen en dat intimi mijn bier kunnen scoren. Dit smaakt (in alle opzichten) naar meer .... — vol energie.

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2018/09/Zelf-Bier-brouwen-2-400x300.jpg

Amanda (Speciaalbiertjesblog)

Yes,zelf bier brouwen!

Je leest het goed! Ik ga voor het eerst in mijn leven bierbrouwen! Bier proeven dat heb ik natuurlijk veelvoudig gedaan, maar zelf een bier brouwen, dat wilde ik sowieso nog wel eens. Als ik straks niveau 2 van het Stibon ga doen ga ik ook een dag bierbrouwen maar dan ga ik nu gewoon alvast een keer oefenen. BrewMonkey benaderde mij of ik een keer één van hun pakketten wilde uitproberen, nou zeker! Laten we dat maar eens gaan proberen.

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2018/09/Zelf-Bier-brouwen-3-400x300.jpg

Michael Gozeling

Brouwproces goed te doen

Het proces is goed te doen! Even de tijd nemen en goed lezen, kind kan de was doen. Voor zn heerlijk biertje eventjes 4 uurtjes rommelen geweldig. Helemaal makkelijk gemaakt door de films die gemaakt zijn. Geen vraag onbeantwoord door het bijgeleverde boekje en films!

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2018/09/Zelf-Bier-brouwen-5-400x300.jpg

Jasper Nijman

In stilte genoten

Eigen gemaakte blond bier. In stilte genoten, het was allemaal de moeite waard! De blond is erg lekker. Mensen die hem geproefd hebben vergeleken hem met Grimbergen.

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2018/09/Zelf-Bier-brouwen-4-400x300.jpg

Rene Eulderink

Heel erg leuk!

Vandaag mijn 1e bier gebrouwen van het starterpakket Brew Monkey blond bier. Het was erg leuk om te doen en de tijd vloog voorbij. SG kwam uit op 1060. En nu maar wachten..

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2019/09/Maischen-400x300.jpg

Dimitri Bijloos

Dat smaakt goed!

Mijn allereerste blond biertje van brewmonkey, het maischschema was wel moeilijk om aan te houden op mijn fornuis, maar het smaakt zeker niet slecht!

https://www.brewmonkey.nl/wp-content/uploads/2019/09/Dimitri-hydrometer-400x300.jpg